Escho > 13.04.06

Invite


A sumptuous two volume study of TS Høeg Ensemble Dome Music was released in Copenhagen on Maundy Thursday April 13th.


Pressemeddelelse

Som titlen indikerer er TS Høegs seneste udgivelse indspillet live i Københavns Domkirke, Vor Frue Kirke, ved en natgudstjeneste-koncert forrige Ār. Oprindeligt blev TS Høeg opfordret til at recitere egne tekster samt spille solo-saxofon, men i stedet valgte Høeg at komponere et helt værk specielt til lejligheden. Foruden komponisten selv bestĀr ensemblet af fire af Høegs trofaste venner og kollegaer.

Kornettisten KASPER TRANBERG fremtræder som en af den nye danske jazzscenes fremmeste skikkelser, bĀde som solist og som orkesterleder for egne ensembler som Yakuza Zhuffle, samt fra grupper som When Granny Sleeps og pt Bugpowder. Er desuden medlem af Hugo Rasmussens All Starz, Pierre Dørges New Jungle Orchestra og Anderskov Accident. Har i mere end 10 Ār været omkring Høeg i Dane TS Hawk & his Great Mongo Dilmuns og pt Dane TS Hawk & the Locomotion Starsemble.

PĀ kirkeorgel høres en anden veteran fra det danske avantgardemiljø, nemlig komponisten og multiinstrumentalisten VAGN OLSSON, som foruden ogsĀ skriftlig virksomhed har været medlem af punkscenens notoriske gruppe, No Knox, samt leder af egne ensembler som El Hombre Invisible. Har partiturkomponeret adskillige opførte værker, og har haft et samarbejde kørende med Høeg siden 1980.

Fra den yngre side af samme sag medvirker de to medlemmer af Dørefors–g, guitaristen NIS BYSTED og trommeslageren ANDREAS HAUER-JENSEN, som foruden alskens rockkonstellationer og projekter er medstiftere af ESCHO og slĀr deres folder i Mit Nye Band. Begge var desuden medlemmer af Peter Peters hedengangne The Bleeder Group, og har ligeledes samarbejdet med Høeg under mange omstændigheder.

 

 

PS


Concert take I, 1:31 sec. (32 MB .MPG-file)
Concert take II, 38 sec. (14 MB .MPG-file)
Concert take III, 3 sec. (2 MB .MPG-file)

Preparing

First part

Break

Concert part II

End of concert

 

:Send gerne dine fotos til Info@Escho.net